În casa ta se ascunde un cadou 1

Zilele acestea aproape că nu mai există decât știri asociate pandemiei. Despre tot ce se întâmplă ca urmare, din cauza sau în pofida COVID-19.

Fără teatru, cinema, incursiuni la mall,  fără vizitele prietenilor sau ale membrilor familiei și – mai ales – fără ore întregi petrecute zilnic în trafic, chiar și pentru cei care încă mai merg la serviciu, actualul context generează mai mult timp liber decât oricând. Cu siguranță, mai mult decât eram obișnuiți. Dar pe care – nimic nu e perfect în viață! – trebuie musai să îl petrecem în casă.

Dacă nu ai făcut-o deja, fă-ți o lista de activități pe care le poți face în casă, individuale și de grup, iar dacă ai copii, neapărat implică-i. Altfel lipsa de alternative îi va implinge prea mult, prea des, direct în gura lupului – jocuri pe calculator, consola, tv etc. O lista de activități individuale și comune te va ajuta să îți ordonezi programul, să nu te lași pe tânjeală chiar complet, să petreci timp valoros împreună cu familia restrânsă. Dacă tot suntem consemnați, măcar să luăm partea bună!

În funcție de nevoile și preferințele personale, poți prinde în program activități sportive, jocuri, activități legate de întreținerea gospodăriei sau activități culturale – citit, vizionări de piese de teatru online etc.

Este momentul perfect să scoți setul de șah din dulap și să prinzi în programul tău zilnic măcar 1-2 partide de șah pe zi. Șahul te va ajuta să îți canalizezi atenția într-o altă direcție, un detaliu esențial pentru menținerea sănătății 🙂

Dacă colocatarii tăi nu sunt suficient de pricepuți la joc, este o ocazie perfectă pentru a învață mai bine șah. Dincolo de ghiduri sau tutoriale existente online, în această perioadă multe cluburi de șah s-au orientat pe cursuri online. Dacă până acum nu aveai timp sau îți era peste mâna să duci copilul la un club de șah, acum ai scăpat de această problema: sunt șanse bune să îi găseșți un instructor online.

Folosește inteligent timpul petrecut în casă; fă cursuri online de pian, de șah sau de orice altceva ți-ai dorit până acum și nu ai avut timp să faci. Transformă statul în casă într-un cadou zilnic!

#StațiAcasă

 

One Comment

  1. In aceasta perioada de carantina, cateva partide de sah in familie te relaxeza! Multumesc pentru recomandari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *