Cum alegi piesele de şah? Comentează

Dacă eşti în căutarea unui set de şah pentru uz personal ar fi bine să iei în calcul următoarele detalii:

  1. Mărimea pieselor de şah – să nu fie nici prea mari nici prea mici. Mărimile 5 sau 6 sunt ideale. Mărimea pieselor de șah ar trebui să permită o manevrabilitate uşoară şi totodată să confere setului o masă optimă, aşa încât să fie uşor de transportat – dintr-o cameră în alta sau chiar în bagajul de vacanță.
  2. Greutatea pieselor de şah – diferă foarte mult în funcție de materialul din care sunt confecționate. Cele mai practice sunt fie cele clasice de lemn, fie cele de plastic cu contragreutate. Astfel vei avea siguranța ca piesele se vor așeza bine pe tabla de șah.
  3. Rezistenţa pieselor de şah – dacă intenţionezi să cumperi un set de șah pentru utilizare curentă, piesele artizanale chiar dacă arată minunat, sunt mai puţin potrivite. Seturile cu piese artizanale sunt o bună opțiune pentru un cadou sau pentru al doilea set de șah din casă. De regulă, materialele (plastic, metal etc) le fac fie mai puţin rezistente, fie uşor incomode la utilizare (cele din metal sunt grele si mai dificil de manevrat, cele din platic prea uşoare și mai greu de controlat pe tabla de joc)

Dincolo de aceste recomandări, alegerile tale este bine să ţină cont şi de preferinţele personale. Culoarea pieselor de şah este un alt aspect important. Deşi şahul este jocul celor două culori (alb-negru), cam orice magazin specializat poate oferi un paletar de culoare divers (cu nuanţe diverse de crem pentru piesele albe şi de maro pentru piesele negre). Ideea ar fi ca, indiferent de nuanţe, setul de şah să ofere suficient contrast între cele două culori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *