Șah: tradiție și tehnologie Comentează

Prin definiție, jocul de șah tradițional presupune doi jucători, care, de-o parte și de cealaltă a tablei de joc, își vor disputa abilitatea de a imobiliza regele adversarului.

Chiar dacă calculatorului i-a luat destul de mult timp să învingă omul în fața tablei de șah (și mai mult în cazul jocului de GO), deja sunt ani buni de zile de când jucătorii de șah pot alege să lupte fie împotriva unor necunoscuți, de oriunde din lume, fie împotriva calculatorului, alegând diverse platforme online (și aplicații mobile) de șah, fiecare dintre acestea oferind posibilități multiple de setare a nivelului de dificultate a jocului de șah.

Realitatea este că și cei mai mari jucătorii de șah la nivel mondial obișnuiesc sa se antreneze pe platforme online. Platformele online au avantajul de a fi disponibile oriunde și oricând, cu un arsenal imbatabil de informație.

Probabil că mulți jucători de șah preferă încă o confruntare directă, în care se vor pune în joc direct nu doar inteligența, ci și emoția. Dar când vine vorba de antrenament, la fel de mulți vor alege să apeleze la cele mai moderne și avansate instrumente și metode.

CENTAUR este un calculator de șah special creat de DGT pentru antrenamentele cele mai complexe.

Șahul este cel mai bun atunci când ești provocat, dar totuși ai o șansă corectă de a câștiga. Este cel mai satisfăcător când ai un adversar potrivit, cu o forță similară sau chiar peste nivelul tău.

Exact asta oferă DGT Centaur! Are un sistem unic pentru a vă analiza jocul în timpul jocului și folosește aceste informații pentru a vă provoca la propriul nivel personal. În plus, Centaur joacă într-un mod foarte uman pentru experiența ta de joc perfectă.

Centaur este un computer de șah de înaltă tehnologie, cu o placă cu senzor și lumini LED circulare inovatoare pentru a indica mișcările. Nu este nevoie să te uiți la afișaj; te poți concentra pe deplin pe tablă și pe piese. Partidele cu Centaur seamănă cu cele jucate cu o persoană reală, datorită tablei și pieselor fizice, dar vine cu avantajul disponibilității și analizei de joc, care contribuie la corectarea si dezvoltarea stilului de joc.

Tabla are un afișaj e-paper pentru a modifica setările, pentru a vizualiza notația jocului sau a vedea o imagine a tablei, pentru a afișa sugestii sau indicii de joc sau pentru a vedea evaluarea poziției pe computer. Ecranul are un contrast moale care este plăcut pentru ochi și poate fi privit bine din toate direcțiile și sub orice lumină.

Un excelent partener de joc, care combină plăcerea de a muta piesele fizice pe tablă cu avantajele tehnologiei, CENTAUR este un partener de încredere și un antrenor răbdător alături de care orice jucător perseverent va putea să își crească semnificativ nivelul de joc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *