Cel mai puternic turneu de șah al anului Comentează

Între 5-14 iunie, București gazduiește prima etapă a circuitului Grand Chess Tour 2021.

Zece dintre cei mai buni jucători de șah ai momentului, printre care numărul doi la nivel mondial, Fabiano Caruana, și cei mai buni doi șahiști ai României, Constantin Lupulescu și Bogdan Deac, se confruntă la București, într-o competiție cu premii de 325.000 de dolari.

În fiecare zi, partidele se vor juca începând cu ora 15:00 (șah clasic) și vor putea fi urmărite pe postul de televiziune LookSport sau online pe https://grandchesstour.org/.

Celelalte etape ale circuitului se vor desfășura în Zagreb (Croația), Paris (Franța) și St. Louis (SUA).

Nu este pentru prima oară când circuitul ajunge la București. În 2019, Fundația Superbet a adus în premieră Grand Chess Tour în România, organizând cea de-a șasea etapă a turneului mondial (șah rapid & blitz).

Inspirat de celebrul Garri Kasparov, circuitul internațional GCT duce mai departe eforturile sale, dorind să popularizeze șahul și să aibă un aport valoros în educație și în sferele sociale. Anul acesta, evenimentul se va bucura de prezența marelui șahist Garri Kasparov, care va susține în data de 4 iunie, începând cu 14:15, conferință inspirațională cu tema „Make your move. Change your life”. Dacă sunteți curioși ce are de spus un multiplu campion mondial, nimic mai simplu: conferința va fi transmisă în direct pe site-ul www.superchess.ro și pe pagina de Facebook Superchess, precum și pe canalul TV LookSport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *